• Gratis verzending op het hele assortiment
  • Al 15 jaar met passie voor de wielersport
  • Gratis en gemakkelijk retourneren
  • 2 jaar garantie

Keuzehulp wielerbrillen

Filters
Highlights
  1. Collectie 2018 112 producten
  2. Collectie 2019 389 producten
  3. Collectie 2020 517 producten
  4. Collectie 2021 134 producten
Merk
Kleur

Bescherm je zintuigen: veiligheid met een goede wielerbril

 

Een goede fietsbril is eigenlijk onmisbaar. Behalve dat een wielerbril je beschermt tegen zon of regen beschermt deze je ogen ook tegen steentjes. Zeker als je met een groepje fietst is het risico op opspattende steentjes groot. Niets zo vervelend en gevaarlijk dan deze in je oog te krijgen! Niet alleen kan je oog beschadigt raken, doordat je tijdelijk even minder of helemaal niets ziet is de kans op ongelukken groot. Een vlieg in je oog is er vervelend en kan in het ergste geval lijden tot een flinke valpartij. Voorkom deze onnodige valpartijen door altijd een fietsbril te dragen!

 

Verschillende lenzen voor verschillende weertypen

Veel wielerbrillen worden geleverd met extra lenzen, zodat je bij alle weersomstandigheden goed zicht hebt. Zo biedt een donkere lens bescherming tegen zonlicht. Transparante lezen beschermen tegen regenwater en gele lenzen geven het contrast beter weer. Denk hierbij aan fietsen in de sneeuw of schemer. Ons assortiment biedt een ruime keuze aan fietsbrillen in verschillende prijsklassen, merken en kleuren. 

Variomatisch of fotochromatisch

Deze innovatieve lenzen passen de lenskleur automatisch en snel aan, aan de hoeveelheid licht die in de bril valt. Zo kleuren de glazen donker bij fel zonlicht, maar blijven ze transparant tijdens een bewolkte of regenachtige dag. Zo hoef je dus nooit meer na te denken welke lenzen je moet gebruiken. Ook bij afwisselend bewolkt en zonnig weer zit je altijd goed met een variomatische / fotochromatische wielerbril: als de zon erdoor komt kleuren de glazen donker, maar wanneer deze verdwijnt wordt je zicht verbeterd door het transparanter worden van de lenzen. Maak je geen zorgen meer over het kiezen van de juiste lens met een fotochromatische wielerbril!