• Gratis verzending op het hele assortiment
  • Al 15 jaar met passie voor de wielersport
  • Gratis en gemakkelijk retourneren
  • 2 jaar garantie

Mode en functionaliteit

Fietssokken zijn er tegenwoordig in alle kleuren, maten en afmetingen. Ook voor elk weertype is er een andere sok. In de winter wil je uiteraard geen koude voeten, maar in de zomer is het belangrijk dat de sokken juist wel goed ventileren. Naast functionaliteit zijn wielersokken ook een echt mode item geworden.


Meer comfort op de fiets met de juiste wielersok

Om irritaties tijdens het fietsen te voorkomen hebben wielersokken geen of speciaal gestikte naden.  De vezels van wielersokken bestaan uit merino wol of kunststof, meestal polyester en polyamiden omdat deze transpiratie vocht goed opnemen en van de huid afvoeren. Hierdoor worden blaren voorkomen en kun jij meer comfortabele kilometers maken!

Zomersokken

Voor de zomer is het belangrijk dat wielersokken erg goed ventileren. Je wilt graag dat transpiratievocht van de huid afgevoerd wordt zodat het niet kan irriteren en je geen blaren krijgt. Daarnaast zijn veel fietssokken tegenwoordig behandeld zodat ze antibacteriële werking hebben. Hierdoor heb je minder snel last van vervelende geurtjes.


Wintersokken

In de winter wil je graag warme voeten. Fietsschoenen ventileren over het algemeen erg goed, wat in de zomer een voordeel is maar in de winter juist een nadeel kan zijn. Overschoenen kunnen de oplossing zijn, maar ook warme sokken schelen vaak al erg veel. Meest gebruikte sokken in de winter zijn sokken van merino wol. Sokken die van deze speciale wol gemaakt zijn hebben een extra warmte isolerende werking. Daarnaast staat merino wol er om bekend dat het vocht goed van de huid afvoert zodat jouw voeten droog en warm blijven.

Design fietssokken: het oog wil ook wat

Vroeger was het verplicht om witte sokken te dragen tijdens de koers. Tegenwoordig zie je allerlei gekke kleuren en motieven voorbij komen. Ook de hoogte van de sok is een kwestie van mode en smaak. Zo droegen renners in de jaren 90 korte witte sokken, maar is de trend momenteel, hoe hoger hoe beter.  In het algemeen kun je fietssokken bestellen in drie verschillende hoogtes: de lage of enkel-sok, de normale sok (regular cut) en de koerssok of high-cut. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur, hoewel in de winter een hoge sok natuurlijk meer warmte geeft. In de zomer worden je benen mooier bruin met een lage sok, maar veel fanatieke fietsers zijn juist erg trots op hun ‘tanlines’, oftewel een duidelijke lijn waar de sokken en de fietsbroek zitten.