• Gratis verzending op het hele assortiment
  • Al 15 jaar met passie voor de wielersport
  • Gratis en gemakkelijk retourneren
  • 2 jaar garantie

Keuzehulp wielerhandschoenen

Wielerhandschoenen: geen overbodige luxe!

Hanschoenen, het lijkt misschien overbodig maar deze accessoire is erg functioneel. Omdat wielerhandschoenen er in veel verschillende prijsklassen, maten en uitvoeringen zijn helpen wij je op weg met deze keuzehulp.

Wielerhandschoenen zijn een belangrijk onderdeel van jouw fietsoutfit. Je gebruikt ze zodat je beter grip hebt op je stuur en minder snel last krijgt van gevoelloze vingers. Als je valt bieden handschoenen bescherming. De handpalmen van wielerhandschoenen zijn meestal voorzien van schuim- of gelkussentjes. Deze verdikking aan de binnenzijde zorgt ervoor dat je handen minder snel gaan tintelen en gevoelloos worden. Doordat wielerhandschoenen jou meer grip op je stuur geven heb jij meer gevoel met je fiets en zit jij zekerder op je fiets.


Waarom handschoenen tijdens het fietsen?

Belangrijkste functie van de handschoentjes is bescherming van je handen bij eventuele valpartijen, je vangt jezelf namelijk in de reflex als eerst met je handen op. Vervelende schaafwonden en andere blessures aan je handen zijn namelijk erg onhandig! Behalve dat je je fietsstuur niet mee

r kunt vasthouden zal autorijden, schrijven, typen, etc ook lastig zijn. Hierom is het verstandig om altijd handschoenen te dragen op de fiets. Ook wanneer het warm is, geven wielerhandschoenen jou net dat beetje extra grip en bescherming.

Fietskwaaltjes: dove handen en tintelende vingers

Heb je wel eens last van dove, tintelende vingers en of handen? Ook hier kunnen handschoenen de uitkomst bieden. Zachte kussentjes in de handpalmen van je wielerhandschoenen zorgen ervoor dat de druk op de zenuwen in je handen en polsen word verlicht. Hierdoor krijg je minder snel last van dove of tintelende vingers en handen. Let op, heb je erg veel en erg snel last van doofheid en tintelingen in je vingers, handen en polsen? Goede handschoenen helpen, maar het is ook verstandig om je houding op de fiets na te laten kijken. Het kan namelijk zijn dat er zenuwen bekneld raken doordat je te ver naar je stuur moet reiken of omdat je zadel te hoog of te laag staat. Tegenwoordig kun je een zogenaamde Bike Fitting laten doen, hierbij worden jouw lichaamsmaten opgenomen en word jouw perfecte houding op de fiets bepaald. Vervolgens wordt je fiets aan de hand van de meet resultaten afgesteld. In combinatie met de juiste handschoen heb jij daarna waarschijnlijk veel minder last van deze vervelende kwaaltjes die het plezier in het fietsen echt kunnen verpesten.


Verschillende Wielerhandschoenen

We kunnen verschillende typen wielerhandschoenen benoemen:

  • Handschoenen race: meestal korte vingers, strakke pasvorm. Technische stoffen.
  • Handschoenen MTB/ATB: lange vingers, ook in de zomer. Gemaakt van duurzamer materiaal 
    dat tegen een stootje(denk aan takken in het bos) kan.
  • Handschoenen Tijdrit: Aerodynamisch, stof loopt door over pols. Strakke pasvorm en dunne/lichte materialen.
  • Handschoenen Winter: meestal geschikt voor zowel de weg als mountainbike

Sommige handschoentjes zijn voorzien van lusjes tussen de vingers. Deze zijn bedoeld om de vaak strakke handschoenen gemakkelijker uit te trekken.


Zomerhandschoenen

Ook onder fanatieke wielrenners blijft het een discussiepunt: wel of geen handschoenen in de zomer. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar eerder hebben we al de voordelen genoemd van het dragen van handschoenen. Deze gelden uiteraard ook gewoon voor de zomer. In de zomer is het belangrijk dat wielerhandschoenen goed ventileren en transpiratie goed afvoeren. Het is namelijk vervelend als je de grip op het stuur verliest doordat je handschoenen vochtig zijn. Handschoenen zijn in de zomer ook handig om snel transpiratie uit je gezicht te vegen. Hiervoor hebben de meeste handschoenen een duim gemaakt van badstof, of een andere stof waarmee je zweet gemakkelijk wegveegt. Voor ieder budget hebben we handschoenen, voor de beginnende fietser maar ook voor de fanatieke wedstrijdfietser. Het verschil zit vooral in de gebruikte materialen en de kwaliteit van de afwerking van de handschoen.

Winterhandschoenen

In de winter kun je vaak niet zonder handschoenen. Wanneer het koud is heb je handschoenen nodig om je handen warm te houden. Het is namelijk erg vervelend als je niet meer fijn kunt schakelen en zelfs gevaarlijk wanneer remmen moeilijk gaat doordat je koude, gevoelloze handen hebt. Voor de winter zijn er verschillende typen handschoenen te koop. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. De ene persoon heeft niet snel last van koude handen en rijdt de hele winter met een lycra handschoen, terwijl de ander juist dikke water- en winddichte handschoenen draagt. 

Voor de winter is het belangrijk dat handschoenen niet te strak zitten, omdat je dan juist sneller koude handen krijgt. Ook kun je handschoenen wat ruim nemen zodat je eventueel een dunnne onderhandschoen aan kan trekken als extra isolatie laag.