• Gratis verzending op het hele assortiment
  • Al 15 jaar met passie voor de wielersport
  • Gratis en gemakkelijk retourneren
  • 2 jaar garantie

Keuzehulp overschoenen

Filters
Highlights
  1. Collectie 2018 112 producten
  2. Collectie 2019 389 producten
  3. Collectie 2020 517 producten
  4. Collectie 2021 134 producten
Merk
Kleur

Warme voeten bij elk weertype

Om bij alle weersomstandigheden comfortabel te kunnen blijven fietsen, is het verstandig om gebruik te maken van overschoenen. Wielerschoenen zijn namelijk gemaakt om goed te ventileren, zodat je op warme dagen frisse voeten houdt. Het nadeel hiervan is echter dat wanneer de temperatuur daalt of het regent, je erg snel koude voeten krijgt. Hier bieden overschoenen de perfecte oplossing! Er zijn veel verschillende soorten overschoenen verkrijgbaar, dus wij zetten de verschillende types met hun specifieke eigenschappen even voor je op een rijtje.

Mountainbike of race

Omdat mountianbike schoenen gemaakt zijn om ook stukjes mee te kunnen lopen, zijn overschoenen voor mountainbike schoenen zo ontworpen dat het grootste deel van de onderkant vrij is. Meestal gaat er alleen een verstevigde band achter de schoenplaat langs zodat de overschoen wel goed opzijn plaats blijft. Hierdoor slijt de schoen minder snel in tegenstelling tot een race overschoen. De race overschoen sluit namelijk verder om de voet heen, wat bij veel lopen voor extra slijtage zorgt, zowel bij de hakken als bij de neus. Probeer, zeker met dunne en kwetsbare overschoenen zoals aero - race overschoenen, daarom zo min mogelijk te lopen voor een langere levensduur van de overschoen!


Overschoen teen (Toe cover)

Voor frisse lente ochtenden of koele avonden is dit de perfecte oplossing. Deze overschoen is eigenlijk geen volwaardige overschoen want deze bedekt alleen de voorvoet en tenen. Erg handig wanneer je twijfelt om overschoenen aan te trekken, of wanneer het s'ochtends vroeg nog koud is maar later opwarmt. De Toe cover sluit de ventilatie punten van de voorvoet van de wielerschoen af waardoor jouw voeten warm blijven. Deze slimme accessoire is erg makkelijk aan te trekken omdat ze alleen over de voorvoet gaan en een uitsparing hebben voor de schoenplaat. Daardoor trek je ze tijdens je rit snel aan of uit. Doordat ze klein en compact zijn kun je ze in de achterzakken van je wielershirt meenemen. Een echte basis accessoire voor iedere fietser!


Neopreen overschoen

Neopreen is een dikke, isolerende stof. Het is te vergelijken met de stof van zwem- en surfpakken (wetsuits). Wanneer je voet warm is zal de Neopreen overschoen jouw voet lang warm houden. Echter kunnen jouw voeten nat worden van transpiratie, vanwege de slechte vocht afvoer eigenschappen van neopreen. Omdat neopreen wel koude wind doorlaat kun je na een koffestop of pauze alsnog last krijgen van koude voeten, als er geen speciale winddichte coating over het neopreen zit. Doordat Neopreen een sterke en duurzame stof is gaan deze overschoenen lang mee. Eventuele kleine scheurtjes door slijtage kunnen gerepareerd worden met speciale neopreen lijm. 

 

Lycra overschoen

Dit materiaal is erg dun, het is dezelfde stof die verwerkt is in jouw korte wielerbroek. Doordat lycra zo dun is heeft het geen isolerende eigen

schappen. Hierdoor is lycra vooral geschikt om jouw schoenen te beschermen tegen straatvuil en/of opspattend water. Ook wordt de lycra overschoen veel gebruikt als tijdritoverschoen om de schoen aerodynamischer te maken. Door het gladde oppervlak wordt de luchtweerstand verlaagd en ga jij nog sneller.  Daarnaast worden lycra overschoenen veel gebruikt omdat het er mooi en gesoigneerd uitziet. Let op, doordat deze lycra stof dunner is, slijt deze overschoen wel sneller dan bijvoorbeeld een neopreen of waterdichte overschoen. Probeer met deze overschoenen dus te vermijden dat je (ver) moet lopen, want hier pak je natuurlijk de fiets voor.

Waterdichte overschoen

Dit is de beste overschoen om jouw voeten warm te houden in de winter. Jouw voet wordt niet nat door de regen (waterdicht) en deze stof laat geen koude wind door. Laat je dus niet misleiden door de dikte van de stof. De waterdichte overschoen is niet dik maar wel erg functioneel. Meestal zijn waterdichte overschoenen verstevigd aan de onderkant, het loopgedeelte. Hierdoor slijten ze minder snel. Maar voor een echt langere levensduur vermijd je ook hier dat je stukken moet lopen. Let wel op, sommige wielerschoenen hebben ventilatie gaten aan de onderkant van de schoen. Hierdoor kan er toch wat water vanaf de onderkant in de schoen komen.

Hopelijk hebben we jou op weg geholpen met deze keuzehulp. Moch je nog vragen hebben, neem contact met ons op via de chat rechts onderin het scherm of ga naar Klantenservice.