• Gratis verzending op het hele assortiment
  • Al 15 jaar met passie voor de wielersport
  • Gratis en gemakkelijk retourneren
  • 2 jaar garantie

Keuzehulp onderkleding

Filters
Highlights
  1. Collectie 2018 112 producten
  2. Collectie 2019 389 producten
  3. Collectie 2020 517 producten
  4. Collectie 2021 134 producten
Merk
Kleur

De juiste onderkleding als basis voor meer comfort tijdens jouw rit

Onderkleding heeft als functie om jouw lichaamstemperatuur beter te reguleren. Een ondershirt vangt vocht (zweet) tijdens het fietsen op en geeft het door aan de volgende kleding laag zodat het uiteindelijk verdampt. Je huid blijft hierdoor droog en daardoor zal je lichaam minder snel afkoelen. Met thermokleding kun je zelf lagen opbouwen. Bij koude dagen draag je bijvoorbeeld een thermoshirt korte mouwen en daarover een thermoshirt lange mouwen. Wanneer het iets warmer is kies je voor één laag onderkleding. Ook zijn er speciale ondershirts zonder mouwen voor warme zomerdagen. 


Wielersport en onderkleding

Een thermoshirt korte- en lange mouw is dus een echte must voor iedere fietser. Met de juiste onderkleding heb je meer aan jouw wielerset omdat je deze aan de weersomstandigheden aan kan passen met (thermo) onderkleding. Voor een optimale prestatie en om gewoon nog meer te genieten van je rit is het dus belangrijk om de juiste onderkleding in huis te hebben. Wij bieden een selectief en kwalitatief assortiment onderkleding en thermokleding voor iedere fietsliefhebber!

Zomer

In de zomer heb je geen thermo (warmte isolerende) onderkleding nodig, omdat het dan in het algemeen warm genoeg is om met een dun ondershirt en wielershirt te fietsen. Er zijn speciale ondershirts op de markt van extra dunne en technische materialen om jou lichaam koeler te houden. Ook als het warm is heb je namelijk voordeel van een ondershirt. Transpiratie wordt snel door het ondershirt afgevoerd naar je wielershirt en verdampt hier zodat jouw lichaam afkoelt. Je lichaam blijft langer droog en fris waardoor jij een stuk comfortabeler op de fiets zit. 

Tip: omdat deze ondershirts vaak van een dunne technische stof gemakt zijn, is het verstandig ze te wassen in een waszak. Hierdoor kunnen ritsen van andere kledingstukken de stof niet beschadigen in de wasmachine!


Voorjaar / herfst

In het voorjaar heb je veel profijt van een goed ondershirt, omdat de ochtenden en avonden meestal fris zijn. Hier doet onderkleding uitstekend zijn werk: als het fris is houdt het je lichaam droog en warm, en wanneer het midden op de dag warmer is zorgt het ondershirt voor een goede afvoer van transpiratie. Afhankelijk van de temperatuur draag je een thermo ondershirt dat extra warmte geeft (vaak met korte mouwen) of een ondershirt zonder isolerende (thermo) eigenschappen. Omdat iedere persoon anders is, is het een kwestie van uitproberen wat voor jou de ideale onderkleding is bij iedere temperatuur. De ene fietser heeft snel warm en draagt daarom bij een temperatuur van 15 graden al een dun mouwloos ondershirt, terwijl de ander bij deze temperatuur misschien fijner fietst met een thermo ondershirt korte mouw. 

Winter

Guur winterweer vraagt om een goed management van onderkleding. Zo heb je meer plezier en comfort tijdens jouw rit, ook wanneer het echt winter weer is. Als basis draag je een thermoshirt met lange mouwen. Wanneer het erg koud is, kun je eventueel meerdere lagen thermo kleding aantrekken. Meerdere (dunne) laagjes houden het lichaam namelijk warmer dan slechts een dikke kleding laag. Vooral in de winter is het belangrijk om een fijn en nauwsluitend thermoshirt direct op de huid te dragen, zodat transpiratie effectief van de huid afgevoerd wordt. Hierdoor voorkom je dat je het koud krijgt wanneer je even stopt voor een pauze.

Hopelijk hebben we je op weg geholpen om een goede keuze te kunnen maken wat betreft onderkleding. Mocht je vragen hebben, neem contact met ons op via de live-chat of ga naar klantenservice